tirsdag den 22. januar 2013

Pita med durum og rug

Her er en dejlig opskrift på pitabrød, som er lækker og nem. Jeg bruger her kun durummel og en smule rug for at give brødene lidt ekstra sødme og en mørkere farve.  Man kan med fordel bage dem på en bagesten for at give dem den helt rigtige og stærke varme, men det er ikke nødvendigt, sørg blot for at ovnen er rigtigt varm inden man sætter brødene ind. 

Pitabrød med durum og rug

  • 3,5 dl lunken vand
  • 15 g. gær
  • 1 dl rugmel  
  • 4 dl durum
  • 1,5 tsk salt

Udblød gæren i vandet og tilsæt saltet, tilsæt rugmel og rør rundt, tilsæt durummelet og rør rundt. Når dejen er for hård at røre rundt i, så ælt den til en smidig og luftig dej på bordet, undgå at tilsætte for meget ekstra mel, men sørg for gøre dine hænder godt melede og hold dem melede, så kan du forholdsvist nemt arbejde med selv en ret våd dej. 

Put dejen tilbage i skålen og lad den stå lunt og hæve 3-5 timer, jo flere desto bedre. Du kan også koldthæve dejen køligt indtil dagen efter, så skal du blot tage dejen ud og lade 30 min lunt inden du begynder at forme din pita.

Tænd ovnen maks antal grader, og sæt din bagesten ind på en rist, hvis du ikke har en bagesten så brug en god gammeldavs og almindelige bageplade.


Del dejen i 8 lige store stykker og
form dem (evt med en rulle) til pita størrelse, sådan 12-15 cm i diameter og med en tykkelse på 3-4 mm, dette gøres på et godt durummeldrysset bord, håndter dem så lidt så muligt. Lad dem ligge 10 min før de lægges ind på bagestenen og bages 4-5 min, pas på de ikke får for meget og bliver for mørke, de skal kun lige have en brun overflade og måske ikke engang det. 

Og se så vupti som den smukke smidige flade dej forvandler sig til skønne luftige pitabrød lige til at fylde med lækre ingredienser, og servere for venner og familie.


BON APPÉTIT!

Forslag til fyld:
Tomat, majs, ærter, salat, tun, frikadeller, små bøffer, hummus, pesto, agurk, avokado, rejer, kyllingestykker, oliven, æbler. rejer, gedeost og meget meget mere.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Print eller PDF